Elektro therapie

Elektro therapie wordt toegepast bij blokkades in de energiehuishouding. In loop van de jaren krijgt het lichaam te maken met storingen, denk hierbij aan een tenniselleboog, koude voeten, hoofdpijn, vermoiedheid of andere lichamelijke klachten. 

Elektro therapie wordt gegeven met behulp van een rol- of handelektrode. Hierbij worden lichte stroomprikkels afgegeven die de spieren en het bindweefsel stimuleren om de opgeslagen afvalstoffen los te laten. Deze afvalstoffen worden vervolgens door het lymfesysteem afgevoerd naar de nieren.

Tijdens de behandeling met de handelektrode(men heeft in beide hande een elektrode) richt de behandeling zich op verstoringen in het bovenste deel van het lichaam bijvoorbeeld de longen. De behandeling kan versterkt worden door het inzetten van middelen,  in de wabe, die op dat moment nodig zijn om de klachten te minderen. Deze behandeling duurt ongeveer 20 minuten. 

De behandeling van de rolelektrode wordt ingezet bij bv de tenniselleboog of vastzittende spieren, maar ook bij bv een verstuikte enkel. Hierbij heeft men een handelektrode in de hand en wordt met de rolelektrode over de desbetreffende plek gerold om zo de blokkades te verwijderen. Diepliggende en langdurige spierpijnen/verkrampingen kunnen verholpen worden door deze behandeling. De behandeling is niet pijnlijk. Door het aanpassen van de intensiteit van de stroomprikkels kan men zelf het niveau bepalen wat aangenaam en verdraagzaam is. 

Tevens is het mogelijk om de elektro therapie op de acupuntuur punten in te zetten zodat alleen het orgaan gestimuleert wordt. 

Men spreekt van Toniseren bij het aansterken van het lichaam zoals bij klachten van vermoeidheid en van Sederen voor het afzwakken van klachten zoals bij ontstekingen. 

Toniseren kan op het hele lichaaam toegepast worrden en Sederen enkel en alleen op de desbetreffenede plek. 

Pijn is een schreeuw van weefsel naar vloeiende energie.

                                                        

Doorstroming bevorderen door de bovenlichaam bv bij schouderklachten en onderlichaam bij bv tintelingen in de benen.

De behandeling wordt gedaan in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde InBalanz natuurlijk herstellen in Assen.