Cupping en ontspanningsmassage

Naast electro acupunctuur(bioresonantie) kunt u in mijn praktijk InBalanz in Assen ook terecht voor een heerlijke onstpannende cuppingbehandeling of ontspanningsmassage. Niet alleen even tijd voor jezelf maar ook om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen. 

Cupping

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbeterd en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft. Ook wordt cupping ingezet bij chronische pijn klachten maar ook bij opkomende verkoudheid. 

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan losgetrokken worden, daar waar masseren moeilijk is.

Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd, waardoor het onder ander cellulitis bestrijdt.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer: spier en gewrichtsklachten, hoofdpijn/migraine, rug/nek en schouderpijn.

Bij een rug behandeling worden de reflexzones zoals hart, slokdarm, middenrif, lever en galblaas, maag, alvleesklier, dunne darm, dikke darm, blaas en nieren gestimuleerd om de afvalstoffen los te laten. Na de behandeling wordt geadviseerd om flink water te drinken om zo de afvalstoffen af te voeren.

Ontspanningsmassage

Behandeling van rug, nek schouder en armen met een zuivere olie gemengd met een etherische olie voor optimale werking en ontspanning.

In mijn praktijk InBalanz Assen  werk ik  uitsluitend met zuivere biologische oliën tijdens een cupping- of massage behandeling.