Electro acupunctuur EAV

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur volgens Voll. EAV is in de jaren vijftig van de vorige eeuw uitgevonden door de heer R. Voll, een Duitse arts. Het is een veilige en pijnloze methode om verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam te meten. De voor de meting gebruikte spanning in Volt is minder dan die van een kleine zaklampbatterij – slechts 0,98 volt en derhalve ongevaarlijk. Met behulp van de EAV kunnen lichaamsorganen die al jarenlang verstoord zijn weer herstellen.                 

  .                                                                                                                                                                         

Electro-acupunctuur(bioresonantie)

Dit is een natuurlijke behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Hierbij worden geen naalden gebruikt, maar biofeedback.

Tijdens het consult wordt het gehele lichaam doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Op een acupunctuur meetpunt van de hand of voet kunnen afwijkingen van de standaardwaarden opgespoord worden.

Ook wordt gemeten of er een disbalans is in vitamines of mineralen en of er wellicht sprake is van een intolerantie(soms ook allergie) voor bepaalde voedingsstoffen of middelen. 

Met behulp van electro acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens aangepakt door het inzetten van één of meerdere therapieën of behandelingen.

De acupunctuurpunten, die verbonden zijn met verschillende organen, zijn te meten aan de huidoppervlakte. De verstoringen worden in balans gebracht met vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren, kruiden en homeopatische middelen.

 

Mogelijkheden met de Electro acupunctuur(bioresonantie) volgens Voll:

  • Het vaststellen van ontstekingen of degeneratie processen;
  • Het vaststellen van gifstoffen in het lichaam;
  • Alle medicamenten, homeopathie, vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en kruiden kunnen op verdraagzaamheid en dosering nauwkeurig getest worden;
  • Allergieën kunnen opgespoord en getest worden;
  • Intoleranties voor allerlei voedingstoffen kunnen getest worden.

 

Uitleg Electro Acupunctuur volgens VOLL(EAV) meting;

Iedere cliënt krijgt een ( schoon) gepoetste messing handelektrode in beide handen die vochtig gemaakt zijn met water(voor de stroomgeleiding en de goede meetwaarden). De meetwaarde van de hand moet dan 80 of hoger zijn. Ikzelf heb een schone katoenen handschoen aan om mij te isoleren van u. Anders gaat het stroompje ook door mij heen en wordt onduidelijk wie gemeten wordt(combinatie ikzelf  en cliënt). U krijgt nu één hand elektrode in uw hand en ik zal via de andere hand, in de klassieke acupunctuurpunten, met de meetpen een stroompje sturen van 0.90 volt, die ik dan met ongeveer 400 gram druk en ongeveer 2 á 3 seconde in de acupunctuurpunten vasthoud. Interpretatie van het apparaat waar het lampje blijft staan is als volgt:

Als de meting uitslaat tussen de:

00 – 30   is de energie chronisch vermoeid

30 – 50   is de energie vermoeid

50 – 70   is er activiteit, dat is goed

75 – 80   is er irritatie

80 – 100 is er ontsteking, veel te veel energie

Als de lampjes gaan terug lopen(terug vallende wijzer) dan weet ik dat die meridiaan op dat moment een acuut energie verlies heeft. De meetwaarden die te laag, te hoog en een terug vallende wijzer hebben gaan we proberen richting de meetwaarde 50 te krijgen met vitamines en mineralen. Door deze in combinatie met u te meten wordt duidelijk waar uw lichaam om vraagt. Lukt dat niet, dan is niet het juiste stofje of de juiste combinatie gevonden. 

Voor de meting :

Belangrijk bij de meting is dat u ongeveer 3 uur van te voren geen thee, koffie, alcohol of cola drinkt. Dit is belangrijk omdat deze een enorme energie boost geven en dat geeft geen eerlijke meting. Ook is van belang geen crème op handen voeten te smeren voor de meting! Voor de meting graag al uw medicatie, vitamines en mineralen die u slikt meebrengen. Dit is belangrijk bij blokkades(alle meetwaardes zijn dan hetzelfde) en om te zien of alle producten elkaar ook goed verdragen! U mag nooit zonder overleg met uw arts met uw medicatie stoppen!!

 

Let op: Mensen met een pacemaker en zwangeren kunnen geen gebruik maken van Electro Acupunctuur volgens Voll.
 

  • Kort samengevat: belastende stoffen of niet goed werkende organen worden opgespoord en in kaart gebracht om zo de oorzaak van de klachten in kaart te brengen en door middel van een therapievorm het lichaam te activeren om te herstellen.
     

Vraag naar de mogelijkheden voor een behandeling electro acupunctuur(bioresonantie) in mijn praktijk InBalanz in Assen of voor een behandeling bij u thuis.