Over mij:

Over mij: Anneke Boelmans

 

In 1985 ontdekte ik de wereld van natuurgeneeskunde en dit wekte mijn interesse om me hierin te specialiseren.
Ik heb mezelf bekwaamd door diverse opleidingen in electro acupunctuur volgens Voll en ben dan ook werkzaam als EAV specialist. Daarnaast ben ik ook deskundig in het werken met de Bicom. Door deze twee methoden te combineren, kan ik gerichte behandelingen uitvoeren en dieper onderzoek doen naar klachten.

 

Naast mijn werk als holistisch therapeut ben ik werkzaam als maatschappelijk werker en gediplomeerde pedicure. Holistisch betekend dat alles met elkaar verbonden is, ik kijk niet  alleen  naar de klachten(symptoombestrijding) maar ook naar de oorzaak(veroorzaker): wat heeft geleid tot deze klachten. Lichaam en symptomen zijn met elkaar verbonden als één geheel. 

 

Een voorbeeld van een vicieuze cirkel:
  • Financiële zorgen kunnen bijvoorbeeld leiden tot stress, slapeloosheid, emotie-eten, verkeerde voeding, eenzaamheid, schaamte, huiduitslag, darmproblemen, depressieve gevoelens en gevoel van machteloosheid/passief gedrag.
  • Stress kan ook spierspanning veroorzaken, vooral in de nek wat weer hoofdpijn tot gevolg kan hebben.
  • Een verstoorde darmbalans kan ervoor zorgen datje gevoelig bent voor schimmelinfecties met als gevolg een schimmelnagel, dit kan extra schaamte en stress veroorzaken. 
Voorbeeld van een traject:
  • voor de schimmelnagel : Voetverzorging/Pedicure
  • Huiduitslag/darmproblemen, hoofdpijn : Bioresonantiebehandeling/ voedingsadvies
  • Financiele zorgen : coaching/ tips en tricks, doorverwijzing

 

In onze drukke maatschappij wordt er veel van ons gevraagd, waardoor we ons vaak overbelast voelen en weinig tijd voor onszelf nemen. Dit resulteert in onvoldoende zelfzorg op meerdere leefgebieden met als gevolg geestelijke en lichamelijke klachten,  waardoor we eerder uit balans raken.