Gun je Voeten de zorg die ze verdienen

Onze voeten zijn een belangrijk deel van ons lichaam, maar het komt vaak voor dat we ze vergeten te verzorgen. Soms schamen we ons zelfs voor onze voeten.

Denk bijvoorbeeld aan lelijke nagels, ook wel schimmelnagel of kalknagel genoemd. We verstoppen onze voeten dan in schoenen en sokken en durven niet op blote voeten te lopen. 

Gelukkig kan een pedicure helpen om je voeten weer mooi en goed verzorgd te maken.

Een speciale behandeling die aangeboden wordt bij schimmelnagels, is het gebruik van  NCM Sculpture Mycose gel. Deze gel zorgt ervoor dat je de schimmelnagel kunt repareren. De gel hecht perfect op de huid, waardoor je de schimmelnagel kunt frezen tot op de huid en vervolgens met de gel een nieuwe nagel kunt creëren. Door de sterke trekkracht van de gel worden ook de schimmeldraden meegenomen tijdens het groeiproces van de nagel. Dit betekent dat de gel als het ware de schimmel uit het nagelbed en nagelwortel trekt. Bovendien sluit hij 99.99%van alle zuurstof af, wat veel schimmelvarianten nodig hebben om te groeien.

Deze behandeling met NCM gel is ook geschikt voor ingegoeide nagels, brokkelige nagels en ingescheurde nagels.

 

Een basisbehandeling bestaat uit:

  • Knippen van nagels
  • Verzorgen van de nagelriemen
  • Verwijderen van eelt
  • Behandelen van een ingegroeide teennagel of likdoorn
  • Mechanische afwerking
  • Korte voetmassage met een passende creme

Een deelbehandeling is uiteraard ook mogelijk.        

Ik werk veel met zuurstofdoorlatende nagellak van Orly om de nagels te lakken, deze lak zorgt ervoor dat de nagel blijft ademen en gezond blijft. Dit betekend ook dat bijvoorbeeld  mycoseproducten die gebruikt worden voor een schimmelnagel door de lak heendringt en de behandeling niet belemmerd wordt door lak.                                                                         

Gelpolish op de  teennagels is mogelijk mits de nagels gezond zijn en vrij van mycose sporen.